Jumala palkitsee, se on Hänen lupauksensa

Ketä Jumala palkitsee ja miten Hän sen voi tehdä? Olen itse saanut muutamia kertoja olla palkittavana ja se on ihan mukavaa. Mutta kun taivaan ja maan Luoja lupaa palkita omiaan, silloin liikutaan aivan eri
tasolla maallisiin palkitsemisiin verrattuna.

Jumalan lupauksissa on kaksi osapuolta, Jumala ja me. Jumala sanassaan kertoo palkitsemisen ehdot ja me teemme ohjeiden mukaan tai sitten emme. Jumala voi ohjeistaa vaikkapa seuraavalla tavalla:

Heb. 11.6 6. Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen,
joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät.

Miten voisimme tulla Jumalan tykö? Vaikkapa rukoillen kielillä. Onkohan kielillä puhumisen lahja aliarvostettu ja vähätelty, koska ilmeisen vähän sitä kuulee käytettävän?

1.Kor. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä
näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

Kielillä puhuva rakentaa itseään... sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön.

Englannissa on tehty tutkimus, jossa oli osallisena 1000 säännöllisesti kielillä rukoilevaa henkilöä.
Tutkimuksen mukaan he kärsivät muita ihmisiä vähemmän mielenterveysongelmista. Toisen tutkimuksen mukaan normaalissa puheen tuotossa otsalohkon alue on aktiivinen. Kielillä puhuessa otsalohkon alueen toiminta hiljenee.

Amerikkalaisen yliopiston tutkimuksessa pitkäaikainen ja säännöllinen kielillä puhuminen parantaa ihmisen immuunijärjestelmää 35-40 %. Immuunijärjestelmän kunto tällaisena virusaikana on varmasti hyvä asia. 
Lahjat lahjoina ja palkinnot palkintoina, mutta ennen kaikkea saamme olla Jumalan virvoittassa läsnäolossa.

Kuka pystyy ymmärtämään sen, että kaikkivaltias Jumala haluaa meitä lähelleen, läsnäoloonsa?
Henkilö, joka tästä aiheesta puhui ”Yliluonnollista” -ohjelmassa sanoi,että hän on ottanut tavaksi rukoilla pitkin päivää silloin tällöin n. 3 min kerrallaan. Uskoisin, että tuollaisella aikatauluevästyksellä asiaan olisi helppo päästä sisälle.

Siunattua kesää toivoo Pentti Harju


© Copyright 2021 Kuusaan helluntaiseurakunta. All Rights Reserved.

Made with Mobirise