Kuukauden Sana

Syy ja seuraus

Daavidin rikos, katumus ja anteeksi saaminen. Tämä kohta on mielestäni eräs surullisimpia kohtia Raamatussa. Toisaalta se on kuitenkin myös lohdullinen, koska se osoittaa ihmisen, Jumalankin mielen mukaisen ihmisen, epäonnistumisen ja Jumalan armon ihmistä kohtaan. Psalmi 103. ”Niinkuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä. Sillä hän tietää, minkäkaltaista tekoa me olemme: hän muistaa meidät tomuksi”.

  

2 Samuel. Jumalan sana profeetan kautta Daavidille.”Miksi sinä olet pitänyt halpana Herran sanan ja tehnyt sitä, mikä on pahaa hänen silmissään? Heettiläisen Uurian sinä olet surmannut miekalla, olet tappanut hänet ammonilaisten miekalla, ja hänen vaimonsa sinä olet ottanut vaimoksesi. Sentähden ei miekka ole milloinkaan väistyvä sinun suvustasi, koska olet pitänyt halpana minut ja ottanut vaimoksesi heettiläisen Uurian vaimon. Niin Daavid sanoi Naatanille: ”Minä olen tehnyt syntiä Herraa vastaan.” Naatan sanoi Daavidille: ”Niin on myös Herra antanut sinun syntisi anteeksi; sinä et kuole”.

 

 ”Sentähden ei miekka ole milloinkaan väistyvä sinun suvustasi”. Jos ihminen tekee esim. aviorikoksen, siitä voi olla seurauksena lapsi ja rikkinäisiä perheitä sekä hajalleen menneitä ihmissuhteita. Tämänkin saa anteeksi. Seurauksena asiasta on ehkä lapsi, joka muistuttaa tapahtumasta. Asia, jonka kanssa on elettävä. Ihmiset eivät kuitenkaan yleensä unohda ja meidänkin muistossa, asia voi olla jopa piinaavana. Jumala antaa anteeksi ja unohtaa.

 

Katselin Uusiseelantilaista poliisisarjaa, toista tuotantokautta. Ensimmäinen kausi oli ihan ns. mukiinmenevä. Tässä toisessa kaudessa sarja oli täynnä lesboja sekä homoja.

 

Uusi Seelanti on kaunis vehreä maa. Nyt siellä on ollut maanjäristyksiä ja tulivuorikin taisi räjähtää. Katsoin maan tilaa netistä ja siellä on laillistettu homoavioliitot.

 

”Naapurisaari”, Australia, palaa ja sielläkin ovat homoavioliitot sallittuja. Veikon kanssa asiasta oli puhetta ja hän sanoi jotakin Ruotsin tilanteesta, jota en ollut ajatellut. Siellä pääministeri puoltaa Palestiinan valtiota. No, Ruotsissa ammutaan ja räjäytellään.

 

Minulle nämä ovat syitä ja seurauksia. Eräs netissä puhunut Jumalan ihminen sanoi, että Jumala alkaa ottaa tilille ihmisiä, kansoja ja kansakuntia ainakin kolmesta asiasta: homous, abortit sekä se, miten suhtaudutaan Israeliin. Meillä pääministeri on palestiinalaismyönteinen sekä Israel-kielteinen. Siltä osin huonolta näyttää.

 

Pitäisiköhän meidän seurakuntana ja yksilönä olla enemmän polvillaan Jumalan edessä?

Jumalan siunausta vuodelle 2020
Pentti Harju

   

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/