Kuukauden Sana

Mitä Raamattu sanoo Jumalan sanasta ja miten me suhtaudumme sanaan?
Hebrealaiskirje 4:12.

Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.

”Se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme”. Asiaa voisi ajatella niin, että Jumalan sana on aivan kuin peili, jonka edessä viipyminen näyttää millaista meidän sisimmässämme on. Tuo sisimpämme näkymä saattaa meidät mahdollisesti jopa huudahtamaan publikaanin tavoin...

Luukas 18: 13.
Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.’
Jumala on armollinen, ja Hän tietää millaista tekoa minä olen ja millaista tekoa sinä olet.

1 Johannes 1:9
Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Roomalaiskirje 8:1.
Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
Kun olemme Jeesuksen omia ja vaellamme valkeudessa, kaikki on hyvin tai oikeastaan hyvää paremmin. Joskus tuntuu, että tuo vaellus sujuu paremmin ja toisinaan ei. Itse olen alkanut oivaltamaan sen, että minun onnistumistani tai epäonnistumistani olennaisempaa on oikea sydämen asenne Jumalani edessä.

Olimme eräänä viikonloppuna tuttavaperheen luona Pieksämäellä. Kävimme myös paikallisessa Helluntaiseurakunnassa ja siellä puhuja käytti sanaa ”Puhutaan tinkimätöntä Jumalan sanaa”. Itse olen joskus sanonut ”Puhutaan niinkuin on kirjoitettu”. Meillä, jotka olemme seurakunnassa kulloinkin puhujavuorossa on vastuu siitä, että puhumme Jumalan sanaa, usein omin sanoin, mutta niin, että se on Raamatun julistuksen mukaista.

Entä muu seurakunta?

Roomalaiskirje 10: 9.
Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.

Jotkut raamatunopettajat sanovat, että Jumala erityisesti arvostaa ääneen puhuttua sanaansa ja esim. Raamatun lukeminen ääneen olisi antoisinta. Siitä vain kokeilemaan.

Siunattua Syksyä
Pentti Harju