Kuukauden Sana

 

Herra, auta minua elämään tahtosi mukaisesti

  
Meidän pitäisi elää Jumalan tahdossa ja tämä tahto löytyy raamatusta sekä Hänen kanssaan vietetystä laatuajasta. Ensiksi meidän on tiedettävä Jumalan tahto ja sitten vielä oltava halukkaita elämään tämän tahdon mukaan.

 
Miksi pitäisi elää Jumalan tahdon mukaan ja kuka nykyään haluaa elää niin? Meille, jotka sanomme itseämme uskoviksi, Jumalan lapsiksi, Hänen yhteydessään ja tahdossaan elämisen pitäisi olla itsestään selvää. Olisiko meillä tässä kuitenkin tutkistelun paikka? Kysytään asiaa Pyhältä Hengeltä: kerro missä mennään. Jumalalla on meihin täysi omistusoikeus, olemme Hänen kuvakseen luotuja ja Hän on laittanut sisimpäämme elämän hengen.

 
1 Moos.Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

 
Kuuliaisuus

 
Matteus: Hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi kasvoilleen maahan ja rukoili: ”Isä, jos se on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä.
” Tiedosta ei ole mitään hyötyä, ellemme tee seen mukaan, on oltava kuuliainen.

 
Ps 58. Niin ihmiset sanovat: ”Vanhurskas kyllä palkitaan. On sittenkin olemassa Jumala, joka jakaa oikeutta maan päällä.

 
Siunaus

 
Vanhassa Testamentissa, kirjoituksissa, Jumalan sanan mukainen elämä luvattiin palkita, siunata, usein ajallisesti. Uudessa testamentissa siunaus on laajennettu ajattomaksi, iankaikkiseksi.

 
Malakia: Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla, sanoo Herra Sebaot. Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen. Minä karkotan heinäsirkat mailtanne, ne eivät enää tuhoa peltojenne satoa, tarhojenne viiniköynnös ei jää hedelmää vaille, sanoo Herra Sebaot. Silloin kaikki kansat ylistävät teidän onneanne, sillä maanne on oleva ihana maa, sanoo Herra Sebaot.
Siunaus olisi niin ilmeinen, että ”kaikki kansat” näkivät sen. Tässä on eräs Jumalan tapa ilmaista itsensä.

 
Jaakob: Te uskottomat! Ettekö tiedä, että rakkaus maailmaan on vihaa Jumalaa kohtaan? Joka tahtoo olla maailman ystävä, asettuu Jumalan viholliseksi. Vai luuletteko, että Raamattu syyttä sanoo: ”Mustasukkaisen kiihkeästi hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut”?

 
Nyt siunaukset ovat harvassa. Sääkartta näyttää ”punaista Eurooppaa”. Lämpöä on jo liikaa. Kuinka kaukana ollaan Jumalan vitsauksista/vitsauksissa? ”Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan. Ihmiset paahtuivat kovassa helteessä mutta herjasivat Jumalaa, jonka vallassa nämä vitsaukset olivat. He eivät kääntyneet, eivät antaneet kunniaa Jumalalle”.

 
On vain yksi, joka on täydellisesti toteuttanut Jumalan tahdon. Ilman Jeesuksen täydellistä kuuliaisuutta, meillä ei olisi iankaikkisen elämän toivoa.

Sinua siunaten Pentti Harju
 

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/