Kuukauden Sana

 

Apostoli Johannes näkee kirkastetun Jumalan Pojan, vapahtajamme Jeesuksen. Hän järkyttyy, kaatuu kuin kuolleena maahan.
Joh. Ilm1:13-16.” Ja lampunjalkain keskellä ihmisen pojan muotoisen. Pitkäliepeiseen viittaan puretun ja rinnan kohdalla kultaisella vyöllä vyötetyn. Ja Hänen päänsä hiukset olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi ja Hänen silmänsä niinkuin tulen liekki. Hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan kiiltävän vasken kaltaiset ja Hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina. Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä ja Hänen suustaan lähti kaksiteräinen terävä miekka ja Hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
Kuka puhuu tällaisesta Jumalan pojasta tänä aikana? Tuskin kukaan. Jumala on kesytetty, latistettu ihmisen mieleiseksi, Jumalaksi, joka siunaa, varjelee, on rajattoman armollinen.
Niinkuin eräässä kirjassa kirjoittaja kuvaili hiukan, no ehkä aika reilustikin liioitellen nykyihmisen mielikuvaa Jumalasta. Ihmiset haluavat kuulla Jumalasta mieleistään sanomaa, sanomaa kiltistä inhimillisestä Jumalasta, joka on kuin vanha setä, joka touhuilee puutarhassaan hoidellen pelargoonioitaan, rakentelee palapelejä kammarissaan. Jonka silmät jo hiukan vetistävät ja kun ovat meihin käännettyinä ovat täynnä rakastavaa ymmärrystä meidän pikku ja ei aina niin pienellekään synnillemme.
Karrikoitu kuva, kyllä, mutta kuvastanee mielikuviamme ja monesti myös toiveitamme Jumalasta, joka hengellisissä tilaisuuksissa tuodaan pääsääntöisesti esille. Mutta Jumala on Jumala, ei Hän muutu. Hän ei sovi mihinkään meidän rakentamaamme kuvaan Hänestä.
Hän rakastaa meitä ihmisiä. Hän on maksanut korkeimman mahdollisen hinnan antaen oman ainokaisen poikansa kuoleman meidän syntiemme sovitukseksi saadakseen kerran jakaa ikuisuuden kanssamme taivaassa, kodissa, jonka Hän on valmistanut lapsilleen.
Hän on todella rakkaus, Hän haluaa kuulla rukouksiamme, vastata niihin, mutta lopulta Hän etsii kaikkein kiihkeimmin poikansa Jeesuksen kuvaa meistä. Niinkuin Thaimaan lähettimme kertoi, että sen maan kansalainen saattaa vilpittömästi kysyä kuullessaan sanomaa Jeesuksesta: ”minkä näköinen Jeesus on”?
Lähettimme Jorma Saren sanoi:”Kuinka toivoisin ja rohkenisin vastata niinkuin pitäisi, Hän on, niin toivoisin, minun näköiseni. Ja varmasti tuo ajatus, toive, ei liity ulkoiseen näköömme. Jeesus, vaikka heikostikin, kuin kuvastimesta nähtynä, sinun ja minun näköinen. Niin näköiseni. Tosi Jumala, sanan Jumala, etsii ja myös muovaa meistä poikansa kuvan. Ja se on kipeää ja ihanaa.

Sinua siunaten Veikko Siekkinen

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/