Kuukauden Sana

 

1 Mooses 5:5 Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään.
Tuosta voi ymmärtää, että kaikkien ihmisten ajatukset ja pyrkimykset olivat kauttaaltaan pahat, poislukien Nooa perheineen.
Nooa sai piirustukset ja ohjeet Jumalalta arkin rakentamiseksi. Kolmesataa kyynärää olkoon arkin pituus, viisikymmentä kyynärää sen leveys ja kolmekymmentä kyynärää sen korkeus. Tee arkkiin valoaukko ja tee se kyynärän korkuiseksi ja sijoita arkin ovi sen kylkeen; rakenna siihen kolme kerrosta, alimmainen, keskimmäinen ja ylimmäinen. Varmasti Nooa sai kuulla pilkkaa projektistaan, arkki, laiva keskelle kuivaa maata. Nykyisin kysyttäisiin, onko lääkitys kohdallaan? Kuitenkin kaiken keskellä Jumalan evästys Nooalle oli niin konkreettinen, että hän teki työtä käskettyä. Kuuliaisuudellaan hän pelasti oman ja perheensä hengen. Kun arkki oli valmis, Jumala sulki oven Nooan jälkeen. Kun Jumala sulki oven, tarkoittiko se sitä, ettei Nooakaan voinut avata ovea, kun tulvan alussa laivan kannelle mahdollisesti kiivenneet ihmiset huusivat apua? Ketä ja mitä tulvassa hukkui? ”Siihen aikaan ja myöhemminkin oli maan päällä jättiläisiä, kun jumalien pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia”. Tekstin mukaan hukkuneet eivät enää olleet Jumalan alkuperäisen luomistyön tuloksia vaan jotakin ihan muuta. Jostakin olen lukenut, että nämä jumalan pojat olivat langenneita enkeleitä ja heille syntyneillä jälkeläisillä oli kykyjä, jotka olivat yli normaalin ihmisen kykyjen. Netissä on juttuja, joissa armeijan tiedemiehet rakentavat supersotilaita. Se on jotakin kammottavaa. Ihmisen DNA:han lisätään eläinten ominaisuuksia, joilla parannetaan pimeänäkökykyä, nopeutta, kestävyyttä jne. Kun Nooa sai piirustukset Jumalalta, Herraltaan, nämä supersotilaiden
rakentajat ihan ilmeisesti saavat evästystä omalta herraltaan, pimeyden ruhtinaalta. Taidamme lähestyä Nooan aikaa.
Missä mennään? Varmistetaan, että ollaan sisällä, kun Jumala sulkee.
Ja Jumala sulki oven Nooan jälkeen. Jumala sulki sen heille elämäksi ja ulkopuolelle jääneille kuolemaksi. Vielä Jumala kutsuu.

Pentti Harju

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/