Kuukauden Sana

Pelastuksen arkki

Psalmin kirjoittaja sanoo; Psalmi 119:18. "Poista peite silmitenni, voi- voin katsella sanasi ihmeitä". Ja Psalmi 119:105. "Sinun sanasi on jal-kojeni lamppu". Kello 11.7. "Uskon kautta No rakensioa pyhässä pelossa arkin perhekuntansa tunturipäivä, kun hän oli ilmoituksen ilmoituksen, ei ei vielä näky".

Jumalan kehoitus arkin rakentamiseksi oli erikoinen. Tuolloin sanan mukaan sumu kasteli maan ja kasvillisuuden. 1Mooses 2:6. ”Maasta nousi sumua, joka kasteli koko maan pinnan”.

Miten arkki ja pelastuminen liittyy meihin ja aikaan, jossa elämme? Se on yksi vanhan testamentin kirkkaimpia kuvia Kristuksesta Jeesuksesta. Ja pelastumme tulevasta tuomiosta. Jumala ilmoitti Nooalle vedenpai- sumuksesta 1 Moos. 6:17.” Minä hävitän vedenpaisumuksessa kaiken lihan maan päältä, jossa on elämän henki”.

Pyhässä pelossa Nooa alkoi rakentaa valtavaa arkkia kuivalle maalle. Se oli jättiäismäinen työmaa, noin 150 m pitkä ja 25 m leveä kolmikerroksinen katettu alus. Rakentaminen kesti ainakin 100 vuotta. Se oli varmasti silloisen maailman ihmettelyn ja pilkan kohde. Varmasti Nooa myös kertoi Jumalan ilmoituksen vedenpaisumuksen tulosta. Melkoisella varmuudella hän oli ivan ja pilkan kohde. Vedenpaisumus, joopa joo. Mutta arkki valmistui, viimeiset lankut lyötiin paikalleen, tuore piki, terva tuoksui ja eläimet koottiin Jumalan ohjeen mukaan arkkiin ja tarvittava muona myös.Viimeisenä Nooan perhekunta, kahdeksan Jumalan ilmoitukseen uskonutta astuivat astuivat siihen ja Jumala sulki oven.

Nyt tuo arkki on ollut valmiina yli kaksi tuhatta vuotta. Jumalaan us- kova seurakunta on vaihtelevalla innolla kutsunut vastaanottamaan pelastuksen, jonka Hän on poikansa ristinkuolemassa valmistanut syntiemme sovitukseksi.

Tuo kutsu on henkilökohtainen. Vain kutsun, Jeesuksen, vastaanottaneet, syntinsä tunnustaneet saavat oikeuden ja voiman tulla Jumalan lapsiksi. He uudestisyntyvät ylhäältä ja astuvat pelastuksen arkkiin Kristuksessa. Jeesus itse rinnasti toisen tulemuksensa Nooan aikaiseen tapahtumaan Matt. 24:37. ”Niinkuin oli Nooan päivinä, niin on oleva myös Ihmisen Pojan, Jeesuksen, tullessa. Ja jae 39. ”He eivät aavistaneet mitään, ennen kuin, vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki mukanaan”.

Näin on myös silloin, kun Ihmisen Poika tulee. Silloinen maailma koki tuomion veden paisumuksessa. Nykyisistä taivaista ja maasta ja niiden tuomiosta Pietari kirjoittaa 2 Piet. 3:7. ”Mutta samalla sanalla on nykyiset taivaat ja nykyinen maa säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten”.

Pelastuksen arkki Jeesus Kristus on ainoa varma turvapaikka ajassa ja iankaikkisuudessa.

Kanssasi arkissa Jumalan armosta.
Veikko Siekkinen

Veikko Siekkisen blogi