Kuukauden Sana

Jeesuksen syntymäjuhla on takanapäin ja aloitamme uutta armon vuotta 2018. Joulun sanoma on valtava ihme. Sen lyhyin ihmeellinen ilmaus on mielestäni Johanneksen evankeliumi 1:14 alku: ja sana tuli lihaksi. Ja ilmoitus jatkuu, ja asui meidän keskellämme. Eläkkeelle jäävä ev. lut. kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen kertoi televisiolähetyksessä olevansa paremminkin evoluutio-opin kuin luomisopin kannalla. Hän siis uskoo olevaisen syntyneen olemattomasta. Näin hän tunnustautuu tieteen valtavirran mukaan tosiuskovaksi, kun vaihtoehto olisi Jumalan sanassaan ilmoittama luominen.

Ensimmäisen Mooseksen kirjan, Genesiksen, ensimmäisessä luvussa maailman luominen on yhdeksän kertaa majesteettiset sanat ja Jumala sanoi, ja niin myös tapahtui. Piste. Luomisesta Jeesuksen syntymään kului noin 4000 vuotta ja jälleen Jumala toimi, sana tuli lihaksi, Jeesus syntyi maan päälle. Joh. evk. alkaa majesteettisin sanoin ”Alussa oli sana ja sana oli Jumalan tykönä ja sana oli Jumala”. Ja sitten jakeen 14 alku: Ja sana tuli lihaksi. Eli Jumala syntyi ihmiseksi pojassaan Jeesuksessa. Jeesus ei syntynyt tyhjästä, ei, vaan sikisi Pyhästä Hengestä neitsyt Mariassa.

Samalla tavoin Jumalan sanat loivat kaiken olevaisen Pyhän Hengen voiman kautta. Joh evk. 1:3. Kaikki on saanut syntynsä Hänen kauttaan, ja ilman Häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Kuka on tuo Hän? Hän on Jumalan ainosyntyinen poika Jeesus Kristus. Ja majesteettinen ilmoitus jatkuu: Joh 1:10. Maailmassa Hän oli ja maailma oli Hänen kauttaan saanut syntynsä. Ja maailma ei Häntä tuntenut. Eikä tunne vieläkään. Ei kirkon korkein viranhaltija arkkipiispa Mäkinenkään. Olemme nopeasti siirtymässä aikaan, jolloin suuret valtauskonnot irtautuvat Jumalan sanan totuudesta. Ja näin toimien valmistelevat aikaa, jolloin uudestisyntyneet Jumalan sanaan pitäytyvät uskovat joutuvat vastustuksen ja vainon kohteeksi.

Mikä on turvamme, turvakaukalomme? Se on Jumalan sana. Jumala armahtakoon, että Jumalan sana voisi elämässämme, ratkaisuissamme tulla yhä selkeämmin lihaksi, eli käytännön toimiksi. Voidaksemme olla Hänen todistajiaan, joka on lunastanut meidät omalla verellään ja luvannut tulla noutamaan omansa taivaan kotiin

Herra siunatkoon sinua alkaneena vuotena 2018

Veikko Siekkisen blogi