Kuukauden Sana

 

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu” 

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa näkee suuren valkeuden. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa loistaa valkeus. Sinä teet kansan suureksi, annat sille suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi niinkuin elonkorjuun aikana iloitaan, niinkuin saaliin jaossa riemuitaan, sillä heidän kuormansa ikeen, heidän käskijänsä sauvan sinä särjet niinkuin Midianin päivänä.

 
Kaikki taistelun melskeessä kulutetut sotasaappaat ja veren tahrimat vaatteet poltetaan. Ne joutuvat tulen ruuaksi.

 
”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herraus ja Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas”.

   
Herruus on oleva suuri ja rauha loppumatonDaavidin valtaistuimella ja Hänen valtakunnallaan. Se vahvistetaan ja lujitetaan oikeudella ja vanhurskaudella nyt ja ikuisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.

  
Tämä Jesajan 9: 1-6 ilmoittama valtava profetia on ilmoitettu noin 700 vuotta ennen sen tapahtumaa. Se ulottuu Jeesuksen syntymästä aina Herramme Jeesuksen paluuseen takaisin maan päälle ja tuhatvuotiseen valtakuntaan ja vielä pitemmälle aina iankaikkisuuteen asti. Joulun Jeesuksen syntymäjuhlan sanoma on paljon mittavampi kuin mitä monesti voimme ymmärtää.

  
Sen voisi kiteyttää lyhyesti ilmoitukseen: Jumala syntyy ihmiseksi. Hän pukee armonsa ja rakkautensa langennutta ihmistä kohtaan, sinua ja minua kohtaan antamalla ainokaisen poikansa, Jeesuksen, tähän maailmaan, meidän syntiemme sovitukseksi. Tuo valtava profetia pitää sisällään myös lopulta Hänen oman kansansa Israelin pelastuksen siitä valtavasta ahdistuksesta, joka heillä kansakuntana on kaiken jo kokemansa lisäksi vielä edessä päin.

  
Se tuo kirkkaasti esille myös syntyvän lapsen, Jeesuksen, ehdottoman varman Jumalallisuuden.

  
Joulun aika on lahjan antamisen ja saamisen aikaa. Jumala on pojassaan Jeesuksessa lahjoittanut, antanut lahjan, joka ei ole sanoin kuvattavissa. Niinpä 2 Kor. 9:15 sanookin Jumalan antamasta lahjasta:

”Kiitos olkoon Jumalalle Hänen sanoin kuvaamattomasta lahjastaan”. Tätä lahjaa ei kukaan voi ansaita. Se tarjotaan meille yksin Jumalan rakkaudesta ja armosta

  
Siksi on ihanaa että Jumalan lahjaan liittyen Room. 3:22 sanoo yksiselitteisen varmasti: Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen KAIKILLE, jotka uskovat. Tässä ei ole mitään erottelua.

 

Kiitos Jumalalle Hänen sanomattomasta lahjastaan, Jeesuksesta!
Sinua lahjan vastaanottanutta siunaten Veikko Siekkinen  

   

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/