Kuukauden Sana

 

1 Piet. 4:18. ”Jos vanhurskas vaivoin pelastuu, mihin joutuukaan jumalaton ja syntinen”. Jos vanhurskas vaivoin pelastuu? Kysymys tuntuu oudolta. Eikö vanhurskaan pelastuminen olekaan varma asia? Kyllä se on, sillä vanhurskas on syyttömäksi julistettu. Miksi, siksikö, että hän on synnitön? Ei vaan siksi, että Jeesus Kristus on kuollut hänen syntiensä tähden ristillä. Miksi, siksi, että Jumala sanoo sanassaan ehdottomasti Room. 6:23. ”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa, meidän Herrassamme.

 
Tätä Jumalan käsittämätöntä armoa meidän on lähes mahdoton käsittää ja ymmärtää. Siksi se on mahdollista omistaa vain uskomalla Jeesukseen syntiemme sovittajana. Ja sekin on mahdollista vain Jeesuksen uskon kautta, jonka saimme kun otimme Hänet vastaan elämäämme ja sydämeemme. Tuon hetken jälkeen olemme kihloissa Jeesuksen kanssa. Paavali kirjoittaa 2 Kor. 1:2. ”Kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoallle miehelle, Kristukselle, asettaakseni Hänen eteensä puhtaan neitsyen”.

 

 Uskovina meidät on siis kihlattu Jeesukselle, kihlaus on lupa avioliitosta aina kuolemaan asti. Häät ovat vielä edessäpäin, ja millaiset häät. Koko taivas, Jumalan enkelit ja taivaallinen Isämme ovat paikalla. Ja tuo avioliitto ei pääty milloinkaan, ylkä on kuolemallaan voittanut kuoleman. Yhteys yljän ja morsiamen välillä sinetöidään iankaikkisesti. Tämä on ihanaa ja ehdottomasti totta.

 
Vanhurskautemme perustus on siis uskossamme Jeesukseen niinkuin Heb.10:38 sanoo. ” Minun vanhurskaani on elävä uskosta, mutta jos hän vetäytyy pois ei minun sieluni mielisty häneen”, sanoo Jumala sanassaan. Me siis tulimme vanhurskaiksi, kun uskoimme Jeesukseen, otimme Hänet vastaan. Me olemme vanhurskaita edelleen uskon kautta Häneen. Se ei voi koskaan perustua onnistumiseemme elää uskovana, ei tekoihimme, niihin omasta mielestämme parhaimpiinkaan. Me elämme täällä kuoleman varjon maassa. Lukemattomat Jumalan tahdon ja sanan vastaiset voimat haastavat jatkuvasti uskoamme. Murhe, sairaudet, elämän vaikeudet ovat nekin haastamassa uskoamme. Uskovat eri puolilla maailmaa joutuvat vainon ja murhien kohteeksi uskonsa tähden. Näistä huolimatta Room. 8:37. sanoo. ”Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton Hänen kauttansa, joka on meitä rakastanut”.

 
Lopuksi Jeesuksen sanat Joh. 14:1-3. ”Älköön teidän sydämenne olko levoton, uskokaa Jumalaan ja uskokaa Minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko Minä teille, että Minä menen valmistamaan teille sijaa. Ja vaikka menen valmistamaan teille sijaa , tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä Minä olen”.

 
Kanssasi tätä odottaen

Veikko Siekkinen

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/