Kuukauden Sana

 

Viime käynnillään Heikki Andelin piti hyvän puheen, josta nousi erityisesti kaksi asiaa mieleen. Hän tähdensi erikoisesti Jumalan sanan lukemisen merkitystä antaen käytännön ohjeitakin, miksi se on niin tärkeää. Ensinnäkin Joh. 3:5. Jeesus sanoi Nikodeemukselle ”Totisesti minä sanon sinulle, jos joku ei synny vedestä ja hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan”. Vesi tarkoittaa Jumalan sanaa, evankeliumia, sanomaa sovituksesta, syntien anteeksisaamisesta Jeesuksen ristinkuoleman kautta. Kun uskomme Häneen, annamme elämämme Hänelle. Jumala uudestisynnyttää meidät Pyhän Henkensä voimalla.
Kuuluisa kolmen sääntö sanoo, että voimme olla noin 3 minuuttia ilman happea, kolme päivää ilman vettä ja kolme viikkoa ilman ravintoa. Jumalan sanassa on tarvittava happemme, juomamme ja ruokamme hengellisesti. Jeesus on myös elämän vesi, Hän on lähde, joka ei koskaan kuivu. Hän on lihaksi tullut Jumalan sana. Kun luet sanaa, juot elävää iankaikkista vettä. Heikin puhetta kuunnellessani sisimpään tuli kuva suihkusta. Jumalan sana on kuin raikas puhdistava suihku. Me peseydymme itsekukin fyysisesti. Täällä ajassa matkaa tehdessämme tarvitsemme myös sisäisesti Jumalan sanan puhdasta puhdistavaa suihkua. Vaikka Hesekielin 36:25 onkin ensisijaisesti Jumalan lupaus Israelille, se sopii Hänen sanaansa liittyen myös meille. ”Minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä niin, että te puhdistutte kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan”. Monet asiat voivat nousta, jos nyt ei Jumalaksemme, niin ainakin asioiksi, jotka hämärtävät hengellistä näkökykyämme. Jumalan sana on parasta silmävoidetta.
Heikki mainitsi, kuinka voimme itsekukin kokea eri syistä, että yht äkkiä matto vedetäänkin jalkojemme alta. Sisäisesti näin kuinka matto vedettiin ja sillä seisoja kaatui. Ja samalla koin suurta iloa, en kaatumisesta, vaan siitä, että lattia, perustus kestää. Voimme itsekukin seisoa elämässämme eri tavoin rakentuneiden mattojen päällä. Saatamme alkaa luottaa enemmän mattoon kuin perustukseen. Ja siinä maassa ollen vähitellen alamme ymmärtää ja iloita, perustus kestää.
Kuinka ihanaa onkaan silloin Snl 25:25. ”Kuin nääntyväiselle raikas vesi on hyvä sanoma kaukaisesta maasta”, taivaasta Jumalan sanasta. Snl 24:16. ”Seitsemästi voi vanhurskas langeta ja nousta jälleen”. Uskon, että luku seitsemän on luku Jumalasta, Hänen armostaan, anteeksiannostaan Jeesuksen tähden.

Perustus kestää, siitä kanssasi iloiten Veikko Siekkinen

 

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/