Kuukauden Sana

Hesekiel, yksi vanhan testamentinsuurista profeetoista oli näkyjen ja ilmestysten mies. Ehkä merkillisin on näky luulaaksosta luvussa 37. Herran käsi, Henki, kuljetti häntä kaikkialla valtavassa kuivia luita olevassa laaksossa. Herra kysyi häneltä ”Ihmislapsi, voiko näistä luista tulla eläviä?” Ehkä suurin osa meistä olisi vastannut, no ei varmasti. Hesekiel sanoi ”Herra sinä sen tiedät”
Jumala antaa hänelle tehtävän, profetian Hes. 37: 4-5. ”Kuivat luut, kuulkaa Herran sana, katso minä annan teihin tulla hengen ja teistä tulee eläviä. Ja profetia jatkuu jae 6. Minä kasvatan teihin jänteet ja lihan, peitän teidät nahalla ja annan teihin hengen. Niin teistä tulee eläviä ja tulette tietämään, että minä olen Herra”. Ja profeetta Hesekiel profetoi niin kuin oli käsketty. Ja alkoi kuulua ääntä, luiden kolinaa ja luut lähenivät toisiaan. Sitten hän näkee kuinka luurangot muotoutuvat ja niihin alkaa kasvaa jänteet ja liha ja niiden päälle tuli nahka, mutta niissä ei vielä ollut henkeä. JaHesekiel saa tehtävän profetoida Hengestä. Hes. 37: 9. ” Näin sanoo Herra, Herra: Tule Henki neljältä tuulelta ja puhalla näihin surmattuihin, että he heräisivät eloon ja nousisivat jaloilleen”. Ja jae 11. avaa tämän valtavan ilmestyksen sisältöä. ”Ihmislapsi, nämä luut ovat koko Israelin heimo”.
Tämä Hesekielin saama ilmestys on suurelta osin toteutunut. Lähes kahden vuosituhannen toivottomuus, luuvaihe, on suurelta osin päättymässä. Suuri, koko kansakuntaa koskeva hengen vuodatus on vielä edessäpäin. Herra ilmoitti profeetalle sanoen, ”Ihmislapsi nämä luut ovat Israelin heimo”. On varottava omistamasta Jumalan lupaamia siunauksia kansalleen Israelille, joka elää niiden lopullisen toteutumisen aikaa yhä vihamielisemmän maailman keskellä. Toisaalta niin on myös todellisen maailman laajan uudestisyntyneen kristikunnan kohdalla.
Hengellinen luopumus, penseys, sokeus ja väsähtäminen on leimaa antava piirre ainakin niin sanotuissa länsimaissa oma maamme mukaan lukien. Hieman kärjistäen tilanne näyttää jakeen 8 kuvaamalta: niissä on luut, lihat ja nahka, mutta ei juurikaan Henkeä. Tunnistan itseni yhtä lailla tästä kuvasta. Tarkoitukseni ei ole masentaa ketään, itseänikään, mutta syitä on jo ihan riittävästi. Olen joskus sanonut, huokaillut, Herra auta, että säilyisimme hengissä sinun armostasi siihen asti, kun armostasi alamme todella elää sinun hengessäsi.
Tule Jumalan Henki ja puhalla meihin, että me heräisimme eloon ja nousisimme jaloillemme.
Tätä kanssasi odottaen. Siunattua alkavaa armon vuotta 2019

Siunaten Veikko Siekkinen

 

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/